Nieuws

Uitleg over de onderwerpen waarover onze studenten vandaag vragen hebben. Volg de verdere updates hier in de nieuwssectie, via het intranet voor studenten en medewerkers of via de officiële social kanalen van Arteveldehogeschool.
We trapten vandaag officieel de start af van het nieuwe academiejaar tijdens ons Startevent 2020. En ook dat verloopt heel wat anders dan de vorige jaren. Want waar we in 2019 samenkwamen op campus Kantienberg, stak het coronavirus daar dit jaar een stokje voor. Daarom gooiden we het over een andere boeg en werd het Startevent een live evenement op onze verschillende campussen.
Onze samenwerking met Lights on Van Eyck is er niet zo maar eentje! Onze studenten uit de Educatieve Bachelors Lager en Secundair Onderwijs ontwikkelden een educatief pakket voor scholen. Deze inspiratiebundel is gevuld met materiaal voor leerkrachten om hun lessen na een bezoek van Lights on Van Eyck vorm te geven.
Vanaf maandag 7 september breidt de mondmaskerplicht uit naar de studentenbuurt. Op de as Sint-Pietersnieuwstraat - Overpoort en de aanliggende straten zal iedereen vanaf 12 jaar verplicht een mondmasker moeten dragen.
De eerste inschrijvingscijfers aan onze hogeschool tonen dat de opleidingen binnen Gezondheid en Zorg en Onderwijs algemeen genomen populairder zijn na corona. Vooral bij de zij-instromers zien de lerarenopleidingen en zorgopleidingen een stijging in inschrijvingen.
Tijdens deze infoavond kom je alles te weten over de graduaatsopleiding Accounting Administration die je in een driejarig begeleid afstandstraject in Campus Oudenaarde kan volgen.
Arteveldehogeschool werkte hard aan de voorbereiding van het nieuwe academiejaar, in deze bijzondere context. Als betrokken, warme hogeschool organiseren we ons om op een veilige manier authentiek contact tussen studenten onderling en studenten en medewerkers mogelijk te maken.
In het begin van het academiejaar 2020-2021 opent Bro Upkot, het nieuwe studentenhuis van Arteveldehogeschool en Upkot (Upgrade Estate). Dan nemen 311 studenten hun intrek in de 60 meter hoge studententoren met urban jungle, studiecafé en ruime leefkeukens. Ook op kot in Bro Upkot? Registreer je voor een studentenkamer.
Fake news kennen we allemaal, maar hoe we ermee omgaan is minder duidelijk. Vandaag berichten heel wat kanalen over de COVID19-pandemie. Geloven we als lezers alles zonder nadenken of lezen we kritisch over de maatregelen en mogelijke oplossingen? Studente Britt Buelens legt uit.
Nu het coronavirus ons land in zijn macht heeft merken we tegelijkertijd een veel grotere druk op ons huidig zorgsysteem. De overheid besloot drastische maatregelen te nemen om deze groei te stabiliseren (#flattenthecurve) en de druk op ziekenhuizen binnen de perken te houden. Maar natuurlijk moeten de ziekenhuizen zich ook zo kunnen organiseren dat de exponentiële groei te managen valt. En daar komt één van de anderen krachten om de hoek loeren: de Theory of Constraints van Goldratt of de bottleneck-theorie.
Axel Pailler, winnaar van populaire televisieserie De Mol 2019 schiet Febe en Shani, twee studenten uit de Bachelor Vroedkunde te hulp. Febe en Shani zaten vast in Dakar nadat ze hun stage in Senegal moesten beëindigen om naar België terug te keren.
In opvolging van de adviezen van de federale en Vlaamse overheden, schakelt Arteveldehogeschool over op afstandsonderwijs en telewerken. Alle evenementen op de campussen worden geannuleerd tot en met 3 april 2020.
Hoe essentieel is een goede job voor een gelukkig leven? Professor Lieven Annemans onderzocht deze vraag en kwam hierbij tot enkele opmerkelijke vaststellingen.
Tweemaal per jaar brengt de Gentse skateshop Curb een eigen skateboard op de markt. Dat bracht Arteveldedocent Stijn Anseel op een idee. Hij stelde voor het design dit keer aan zijn laatstejaarsstudenten Grafische en Digitale Media  over te laten.
31 studenten Journalistiek, Communicatiemanagement en Grafische en Digitale Media brachten de afgelopen week in het Franse Roubaix door. Ze beleefden er een design challenge bootcamp.
De jury van de Sony World Photograpy Awards 2020 ontving dit jaar maar liefst 345.000 inzendingen. Eén daarvan kwam van Steven Meert, docent Engels en Fotografie in onze richting Journalistiek.
Op donderdag 5 maart organiseert Arteveldehogeschool een studiedag rond eindelevensgesprekken.
Sam Van Assche uit het laatste jaar Grafische en Digitale Media mag zich winnaar noemen van de postercompetitie Gravity. Zijn medestudente Jana Bruggeman gaat met de tweede prijs lopen.  
In de week van 20 januari heeft Arteveldehogeschool haar studenten die in China verblijven voor een stage of uitwisseling teruggeroepen. Antwoorden op veelgestelde vragen.
Studenten uit de Bachelor Grafische en Digitale Media werkten mee aan de naam en branding voor het Belgische nationale roeiteam. Tussentijds resultaat: een mooi logo! In februari gaat het team van creatieve studenten aan de slag om de branding verder uit te breiden en op punt te zetten. 
De mooiste afsluiter van het jaar 2019? Dat is zeker en vast de uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs. Want onze alumni sleepten maar liefst twee verschillende prijzen in de wacht met hun bachelorproeven over literatuur in de klas: zowel de Bachelorprijs als de Klasseprijs 2019 gingen naar de bachelorproeven van onze alumni uit de Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs. 
Al 20 jaar trekken de studenten van de lerarenopleiding Kleuteronderwijs erop uit naar gezinnen in de regio Gent om voor te lezen, te spelen en te praten over een verhaal dat ze hebben meegebracht. Dat werd eind november gevierd door Onderwijscentrum Gent en Arteveldehogeschool met een groot boeken- en voorleesfeest.
Per Christian Eggen Mjøs wint de Gent Marathan. Per Christian is een Noorse uitwisselingsstudent aan Arteveldehogeschool binnen de Artevelde Business School, een internationaal semester programma over intercultureel bedrijfsmanagement.
Sinds begin oktober komen de Ecuadoranen massaal op straat. De bevolking is het niet eens met de sociale en economische hervormingen door de regering van president Moreno. Studenten Sociaal Werk Isha Adriaensens en Andrea Josefa Boonaert Torrico studeren een semester in Ecuador. Ze zijn vanop de eerste rij getuige van de onlusten.
Zowel Pedro De Bruyckere als Carolien Frijns zijn docent aan Arteveldehogeschool. Zij krijgen elk de jaarprijs voor wetenschapscommunicatie uitgereikt door de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten. En dat is een primeur, nooit eerder kreeg een docent van Arteveldehogeschool deze eer. 
Op vrijdag 4 oktober lanceert de Stad Gent een actie om alle leerkrachten te bedanken voor hun inzet en engagement. Voor de 'Dag van de Leraar' werd een enorme wenskaart perfect voor selfies in de Stadshal gezet. Iedereen kan tussen 13 en 15 uur een selfie maken en delen met de hashtags #leerprachtiggent en #leraaringent om alle leerkrachten in de bloemetjes te zetten.
Op zaterdag 28 september 2019 organiseert Doof Vlaanderen “Doof & Divers,” de 25ste editie van Werelddovendag. Deze editie van Werelddovendag gaat door op campus Kantienberg. Docenten en kersverse studenten uit de nieuwe graduaatsopleiding Tolk Vlaamse Gebarentaal worden ingezet om de bezoekers, verenigingen en sprekers op Werelddovendag te ondersteunen als tolken en tolk-stagiairs.
Arteveldehogeschool bouwt een nieuwe campus aan Dok Zuid, vlak bij Gent Dampoort. De nieuwe campus past in een ambitieus masterplan infrastructuur. Algemeen directeur Tomas Legrand stelde het plan trots voor tijdens de officiële opening van het nieuwe academiejaar op dinsdag 17 september.
Met de aankomende start van het nieuwe academiejaar kent de Arteveldehogeschool in Gent een veelzeggende groei in inschrijvingen. De tien nieuwe graduaatsopleidingen zijn daarin een grote speler. Die trekken vanaf jaar één meteen meer dan 1000 studenten. Maar ook de lerarenopleiding secundair onderwijs groeit. “Een belangrijk signaal,” zegt woordvoerder Imran Uddin.
Arteveldehogeschool organiseert dit academiejaar voor het eerst graduaatsopleidingen. Een daarvan, Accounting Administration, gaat door op de nieuwe campus in Oudenaarde.

Pagina's

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden