Nieuws

De afgelopen week vormde een uitdaging voor 31 studenten Journalistiek, Communicatiemanagement, en Grafische en Digitale Media. Hoezo? In Roubaix beleefden ze een design challenge bootcamp. Het avontuur verliep in samenwerking met het Noord-Franse recruteringsbedrijf Dewaconnect.
Steven Meert doceert Engels en Fotografie in de richting Journalistiek. Maar hij heeft nog heel wat meer op zijn palmares staan. Zo mag hij zich nu ook de nationale winnaar van de Sony World Photography Awards 2020 noemen.
Misschien ken je Hilde Ingels als gedreven docente in je opleiding Journalistiek, Sociaal Werk of Ergotherapie? Dan verbaast het je niet dat ze ook buiten de werkuren actief bezig is. In 2015 richtte ze samen met collega Isabelle Desmedt vzw Amfora op. Het doel van de organisatie? Afscheid en dood bespreekbaar maken.

Het is zover, het verdict is gevallen over de spannende postercompetitie Gravity. Sam Van Assche, student Grafische en Digitale Media, schiet de hoofdvogel af met zijn affichedesign.
In de week van 20 januari heeft Arteveldehogeschool haar studenten die in China verblijven voor een stage of uitwisseling teruggeroepen.
Studenten uit de Bachelor Grafische en Digitale Media werkten mee aan de naam en branding voor het Belgische nationale roeiteam. Tussentijds resultaat: een mooi logo! In februari gaat het team van creatieve studenten aan de slag om de branding verder uit te breiden en op punt te zetten. 
De mooiste afsluiter van het jaar 2019? Dat is zeker en vast de uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs. Want onze alumni sleepten maar liefst twee verschillende prijzen in de wacht met hun bachelorproeven over literatuur in de klas: zowel de Bachelorprijs als de Klasseprijs 2019 gingen naar de bachelorproeven van onze alumni uit de Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs. 
Al 20 jaar trekken de studenten van de lerarenopleiding Kleuteronderwijs erop uit naar gezinnen in de regio Gent om voor te lezen, te spelen en te praten over een verhaal dat ze hebben meegebracht. Dat werd eind november gevierd door Onderwijscentrum Gent en Arteveldehogeschool met een groot boeken- en voorleesfeest.
Per Christian Eggen Mjøs wint de Gent Marathan. Per Christian is een Noorse uitwisselingsstudent aan Arteveldehogeschool binnen de Artevelde Business School, een internationaal semester programma over intercultureel bedrijfsmanagement.
Sinds begin oktober komen de Ecuadoranen massaal op straat. De bevolking is het niet eens met de sociale en economische hervormingen door de regering van president Moreno. Studenten Sociaal Werk Isha Adriaensens en Andrea Josefa Boonaert Torrico studeren een semester in Ecuador. Ze zijn vanop de eerste rij getuige van de onlusten.
Zowel Pedro De Bruyckere als Carolien Frijns zijn docent aan Arteveldehogeschool. Zij krijgen elk de jaarprijs voor wetenschapscommunicatie uitgereikt door de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten. En dat is een primeur, nooit eerder kreeg een docent van Arteveldehogeschool deze eer. 
Op vrijdag 4 oktober lanceert de Stad Gent een actie om alle leerkrachten te bedanken voor hun inzet en engagement. Voor de 'Dag van de Leraar' werd een enorme wenskaart perfect voor selfies in de Stadshal gezet. Iedereen kan tussen 13 en 15 uur een selfie maken en delen met de hashtags #leerprachtiggent en #leraaringent om alle leerkrachten in de bloemetjes te zetten.
Op zaterdag 28 september 2019 organiseert Doof Vlaanderen “Doof & Divers,” de 25ste editie van Werelddovendag. Deze editie van Werelddovendag gaat door op campus Kantienberg. Docenten en kersverse studenten uit de nieuwe graduaatsopleiding Tolk Vlaamse Gebarentaal worden ingezet om de bezoekers, verenigingen en sprekers op Werelddovendag te ondersteunen als tolken en tolk-stagiairs.
Arteveldehogeschool bouwt een nieuwe campus aan Dok Zuid, vlak bij Gent Dampoort. De nieuwe campus past in een ambitieus masterplan infrastructuur. Algemeen directeur Tomas Legrand stelde het plan trots voor tijdens de officiële opening van het nieuwe academiejaar op dinsdag 17 september.
Met de aankomende start van het nieuwe academiejaar kent de Arteveldehogeschool in Gent een veelzeggende groei in inschrijvingen. De tien nieuwe graduaatsopleidingen zijn daarin een grote speler. Die trekken vanaf jaar één meteen meer dan 1000 studenten. Maar ook de lerarenopleiding secundair onderwijs groeit. “Een belangrijk signaal,” zegt woordvoerder Imran Uddin.
Arteveldehogeschool organiseert dit academiejaar voor het eerst graduaatsopleidingen. Een daarvan, Accounting Administration, gaat door op de nieuwe campus in Oudenaarde.
Voor het tweede jaar op rij is een team van 15 Arteveldestudenten uit verschillende opleidingen aan de slag in Kaapstad. Hun missie: Die Sterreweg, een dagcentrum voor kinderen met een beperking, omvormen tot een 'center of excellence'. Volg hun avontuur op hun blog.
Mindfulness, motivatie en verbindende communicatie: die drie elementen vormen de sleutel om werknemers beter te leren omgaan met stress, steeds snellere digitalisering en onzekerheid. Samen vormen ze de basis van het nieuwe postgraduaat The Human-Centered Organisation aan Arteveldehogeschool. Ambitieus doel van deze opleiding: het stijgend aantal burn-outs een halt toeroepen.
Drink je met dit mooie weer een Duvel, gebruik dan geen kartonnen bierviltje. Kies liever voor een duurzaam exemplaar, zoals de lederen onderzetters gemaakt door vijf studenten KMO-management van Arteveldehogeschool. “Nooit verwacht dat zo’n groot bedrijf met ons in zee zou gaan”, lachen de pas afgestudeerden.
Onze campussen zijn gesloten van zaterdag 13 juli tem. zondag 11 augustus. Vanaf maandag 12 augustus verwelkomen we jullie graag terug! Je kan je dan ook weer komen inschrijven op onze dienst studentenadministratie, van 10 tot 16 u. op campus Hoogpoort.
UX-specialisten In The Pocket, Leap Forward en Wijs voor de klas 


Wil jij je voorkennis opfrissen? Volg (vrijblijvend) een instapcursus in de week van maandag 9 t.e.m. vrijdag 13 september 2019, de week voor de start van het academiejaar.
Er zijn te weinig jongeren met een migratieachtergrond in het hoger onderwijs, vinden studentes Siham Habichi en ­Nora Achahbar van de opleiding Pedagogie van het jonge kind. Daarom hebben ze Risaala opgericht, een vereniging die hen over de streep moet trekken.
Op 1 september 2019 krijgt het secundair onderwijs een update. Een van de vernieuwde eindtermen focust op basisgeletterdheid. Specialisten vrezen een averechts effect. Door te sterk te fixeren op minimumdoelen kunnen meer uitdagende doelen in verdrukking komen. Anders gezegd: het algemene niveau van het onderwijs daalt. Ook het omgekeerde is mogelijk. Als scholen de nieuwe eindtermen heel strikt toepassen, kan het aantal zittenblijvers sterk stijgen.
Vorige week werd de TROTS-prijs van de opleiding Sociaal werk uitgereikt tijdens het luisterrijke event 'Passie voor sociaal werk'. Jenebah Kamara mocht een cheque van 100 euro mee naar huis nemen, om haar boekenclub 'Vroeg geboekt' verder te ontwikkelen. Astrid De Bruycker, Gents schepen van Gelijke Kansen, Welzijn, Participatie, Buurtwerk en Openbaar Groen, overhandigde de prijs.
Zuurstof, dat is wat de opleiding Secundair onderwijs wil voorzien voor leraren en scholen. Daarom werd op 19 juni het netwerkevent 'Zuurstof voor onderwijs' georganiseerd.
Talent is de enige grondstof die Vlaanderen rijk is. Maar om dat talent voor morgen op te leiden, is er ander talent nodig. De Vlaamse Hogescholenraad heeft daarom alle vacatures die beschikbaar zijn aan de 13 hogescholen, nu gebundeld op www.talentvoormorgen.be. Wie ambitie heeft om mee te werken om studenten te helpen excelleren, weet dus waar naar toe.
Ondernemen als meisje met een migratieachtergrond? In die afweging spelen de goedkeuring van de familie, angst voor discriminatie en culturele drempels mee. Tegelijkertijd zien we dat ondernemende ouders, voornamelijk vaders, mogelijke culturele moeilijkheden voor hun dochters kunnen helpen overwinnen: rolmodellen en familiale steun zijn dus zeer belangrijk.
Met het project ‘Duale upskilling’ wordt op verschillende manieren bijgedragen tot de doelstelling van de ESF-projectoproep 451: Duaal Leren in Hoger Onderwijs en Volwassenenonderwijs.
Op 19 juni ondertekenen beide instellingen een officiële Intentieverklaring ter voorbereiding van een strategisch partnerschap. De algemene directie van Arteveldehogschool en het College van Bestuur van de HAN komen hiervoor samen op de campus te Arnhem en beschouwen dit moment als een extra bevestiging van het vertrouwen in elkaar als preferentiële partner.

Pagina's