Audio

RePLAY-deelneemster op Radio 2

16/09/19 Elisabeth Vandevoorde, deelneemster aan ons onderzoeksproject en kinderbegeleidster bij groepsopvang Het Elfenbankje in Gent, was te gast bij De Madammen op Radio 2

Lees hier een samenvatting van het interview. 

Wetenschapscafé over risicovol spelen en meer

15/10/19 Helena was te gast op het Wetenschapscafé in Gent, met als thema: 'Pas op! Een voorzichtige ouder! Over opvoeding.'. Herbeluister het Wetenschapscafé!

Dit wetenschapscafé was een speciale editie i.s.m. Film Fest Gent. We gingen dieper in op hoe we onze (klein)kinderen opvoeden n.a.v. de film Systemsprenger. Meer info vind je hier.

Goe Bezig! Pluim op Radio EXPOO

12/06/20 Veerle De Vliegher (Kind en Gezin) reikte via Radio EXPOO de Goe Bezig! Pluim uit aan ons RePLAY-team. Dankjewel Veerle! 

"Het onderzoek van Helena en haar team toont aan dat aanvaardbare risico's in het spel kinderen uitdagen om zelf strategieën te bedenken om daarmee om te gaan. Een pleidooi dus voor een speelomgeving die 'zo veilig als nodig' is, en voor iets meer 'lijm in de zakken' van begeleiders en ouders, om niet onmiddellijk in te grijpen bij elk risico. Deze pluim werd uitgereikt door Veerle De Vliegher van Kind en Gezin. Ook Kind en Gezin steunt RePLAY. Proficiat!" 

Herbeluister de Radio EXPOO aflevering over vrije tijd.