Bachelor

Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs

180 studiepunten, Februaristart mogelijk, Begeleid afstandsonderwijs mogelijk, Campus Kattenberg
Voel je je geroepen om jongeren te motiveren, inspireren en ondersteunen? In de opleiding Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs kies je voor twee van de 26 onderwijsvakken, samen goed voor zo’n 210 combinatiemogelijkheden (uniek in Vlaanderen). Wist je dat je een verplichte instaptoets moet afleggen om een lerarenopleiding te kunnen volgen? Deze is niet bindend: iedereen kan zich na de instaptoets inschrijven.

Alles over Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs

Wat zal je leren?

We bieden je een boeiende en evenwichtige mix van onderwijsactiviteiten en praktijk aan. We moedigen je ook aan om je te profileren via persoonlijke keuzes en realisaties.

Wat na je opleiding?

De meeste afgestudeerden vinden hun weg naar een job in het onderwijs, maar ook de mogelijkheden buiten het onderwijs zijn quasi eindeloos.

Waarvoor kies je?

Deze opleiding is er voor wie recht uit het secundair onderwijs komt of wie nog geen diploma hoger onderwijs heeft en zich wil heroriënteren naar het onderwijs.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Voor algemene vakken krijg je meestal les in een aula met een grote groep. Voor vakken waarbij je zelf aan de slag gaat, werk je in kleinere lesgroepen.

Vrijstellingen

Je kan deze opleiding ook starten met een aantal vrijstellingen, op basis van een aantal eerder verworven kwalificaties die aangeven dat je een leertraject hebt doorlopen.

Begeleid afstandsonderwijs

Wil je aan de slag als leraar in het secundair onderwijs? En wil je de opleiding tot leerkracht combineren met een job of gezin? Ga dan voor begeleid afstandsonderwijs.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies rond onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat, vrijstellingen en verkorte trajecten.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Kwaliteitsvol leren

De Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs is een geaccrediteerde opleiding. De opleiding werd ook beoordeeld door een onafhankelijk panel van deskundigen.

Praktisch: waar volg je les?

De Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs volg je op de Campus Kattenberg. Door zijn gunstige ligging wordt de campus omringd door ontspanningsmogelijkheden.

Starten in februari

Het is mogelijk om in februari de opleiding Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs in dagonderwijs te starten. Je kan afstuderen in zeven semesters en dus 3,5 jaar.

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op vaak gestelde vragen over de Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs. Vind je het antwoord niet? Contacteer dan onze opleiding.

Verwerven van extra onderwijsbevoegdheid

Heb jij je lerarendiploma en een bachelor- of masterdiploma op zak? Dan kom je in aanmerking om je onderwijsbevoegdheid te verruimen voor minstens één vak.

Brugtraject

Meer ondersteuning en gerichte begeleiding tijdens een lichter eerste jaar van 42 studiepunten in plaats van 60.

VDAB-tussenkomst voor werkzoekenden

Ben je als werkzoekende ingeschreven bij de VDAB?
Al tijdens mijn opleiding ben ik zelfstandig begonnen als personal trainer. Vandaag is die bezigheid uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf.
Thomas Kumps
Oud-student Bachelor Secundair Onderwijs en personal trainer

Vragen over deze opleiding?

Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs
T 09 234 80 00
Contacteer via e-mail