Bachelor

Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk voor extra onderwijsbevoegdheid, Werken en studeren combineren mogelijk, Afstandsonderwijs mogelijk, Starten in februari mogelijk, VDAB-traject mogelijk, Campus Kattenberg
Voel je je geroepen om jongeren te motiveren, inspireren en ondersteunen? In de opleiding Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs kies je voor twee van de 26 onderwijsvakken, samen goed voor zo’n 210 combinatiemogelijkheden (uniek in Vlaanderen). Wist je dat je een verplichte instaptoets moet afleggen om een lerarenopleiding te kunnen volgen? Deze is niet bindend: iedereen kan zich na de instaptoets inschrijven.

Alles over Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs

Wat zal je leren?

We bieden je een boeiende en evenwichtige mix van onderwijsactiviteiten en praktijk aan. We moedigen je ook aan om je te profileren via persoonlijke keuzes en realisaties.

Verwerven van extra onderwijsbevoegdheid

Heb jij je lerarendiploma en een bachelor- of masterdiploma op zak? Dan kom je in aanmerking om je onderwijsbevoegdheid te verruimen voor minstens één vak.

Wat na je opleiding?

De meeste afgestudeerden vinden hun weg naar een job in het onderwijs, maar ook de mogelijkheden buiten het onderwijs zijn quasi eindeloos.

Waarvoor kies je?

Deze opleiding is er voor wie recht uit het secundair onderwijs komt of wie nog geen diploma hoger onderwijs heeft en zich wil heroriënteren naar het onderwijs.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Voor algemene vakken krijg je meestal les in een aula met een grote groep. Voor vakken waarbij je zelf aan de slag gaat, werk je in kleinere lesgroepen.

VDAB-tussenkomst voor werkzoekenden

Ben je als werkzoekende ingeschreven bij de VDAB?

Brugtraject

Meer ondersteuning en gerichte begeleiding tijdens een lichter eerste jaar van 42 studiepunten in plaats van 60.

Praktisch: waar volg je les?

De Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs volg je op de Campus Kattenberg. Door zijn gunstige ligging wordt de campus omringd door ontspanningsmogelijkheden.

Vrijstellingen

Je kan deze opleiding ook starten met een aantal vrijstellingen, op basis van een aantal eerder verworven kwalificaties die aangeven dat je een leertraject hebt doorlopen.

Starten in februari

Het is mogelijk om in februari de opleiding Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs in dagonderwijs te starten. Je kan afstuderen in zeven semesters en dus 3,5 jaar.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies rond onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat, vrijstellingen en verkorte trajecten.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Begeleid afstandsonderwijs

Wil je aan de slag als leraar in het secundair onderwijs? En wil je de opleiding tot leerkracht combineren met een job of gezin? Ga dan voor begeleid afstandsonderwijs.

Kwaliteitsvol leren

De Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs is een geaccrediteerde opleiding. De opleiding werd ook beoordeeld door een onafhankelijk panel van deskundigen.

Online en telefonisch advies bij studiekeuze

We staan klaar om je te helpen bij alle vragen die je hebt bij het kiezen van een opleiding.

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op vaak gestelde vragen over de Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs. Vind je het antwoord niet? Contacteer dan onze opleiding.

Online infodag op zaterdag 27 juni: schrijf je nu in

Op infodag@home bekijk je opleidingspresentaties en spreek je met studiekeuzeadviseurs, docenten en studenten. Zo eenvoudig als videobellen met familie en vrienden.
Meer details en inschrijven

Al tijdens mijn opleiding ben ik zelfstandig begonnen als personal trainer. Vandaag is die bezigheid uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf.
Thomas Kumps
Oud-student Bachelor Secundair Onderwijs en personal trainer

Vragen over deze opleiding?

Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs
T 09 234 80 00
Contacteer via e-mail

Partners in leren

De onderwijsopleidingen van Arteveldehogeschool bieden een brede waaier aan bijscholingsmogelijkheden aan. 

Ontdek het aanbod