Bachelor

Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk voor extra onderwijsbevoegdheid, Werken en studeren combineren mogelijk, Afstandsonderwijs mogelijk, Starten in februari mogelijk, VDAB-traject mogelijk, Campus Kattenberg
Voel je je geroepen om jongeren te motiveren, inspireren en ondersteunen? In de opleiding Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs kies je voor twee van de 26 onderwijsvakken, samen goed voor zo’n 210 combinatiemogelijkheden (uniek in Vlaanderen). Wist je dat je een verplichte instaptoets moet afleggen om een lerarenopleiding te kunnen volgen? Deze is niet bindend: iedereen kan zich na de instaptoets inschrijven.

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Alles over Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs

Wat zal je leren?

We bieden je een boeiende en evenwichtige mix van onderwijsactiviteiten en praktijk aan. We moedigen je ook aan om je te profileren via persoonlijke keuzes en realisaties.

Verwerven van extra onderwijsbevoegdheid

Heb jij je lerarendiploma en een bachelor- of masterdiploma op zak? Dan kom je in aanmerking om je onderwijsbevoegdheid te verruimen voor minstens één vak.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Wat na je opleiding?

De meeste afgestudeerden vinden hun weg naar een job in het onderwijs, maar ook de mogelijkheden buiten het onderwijs zijn quasi eindeloos.

Waarvoor kies je?

Deze opleiding is er voor wie recht uit het secundair onderwijs komt of wie nog geen diploma hoger onderwijs heeft en zich wil heroriënteren naar het onderwijs.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Voor algemene vakken krijg je meestal les in een aula met een grote groep. Voor vakken waarbij je zelf aan de slag gaat, werk je in kleinere lesgroepen.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies over onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat en een specifieke onderwijsbehoefte.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Begeleid afstandsonderwijs

Wil je aan de slag als leraar in het secundair onderwijs? En wil je de opleiding tot leerkracht combineren met een job of gezin? Ga dan voor begeleid afstandsonderwijs.

VDAB-tussenkomst voor werkzoekenden

Ben je als werkzoekende ingeschreven bij de VDAB?

Vrijstellingen

Je kan deze opleiding ook starten met een aantal vrijstellingen, op basis van een aantal eerder verworven kwalificaties die aangeven dat je een leertraject hebt doorlopen.

Starten in februari

Het is mogelijk om in februari de opleiding Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs in dagonderwijs te starten. Je kan afstuderen in zeven semesters en dus 3,5 jaar.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Kwaliteitsvol leren

De Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs is een geaccrediteerde opleiding. De opleiding werd ook beoordeeld door een onafhankelijk panel van deskundigen.

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op vaak gestelde vragen over de Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs. Vind je het antwoord niet? Contacteer dan onze opleiding.

Praktisch: waar volg je les?

De Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs volg je op de Campus Kattenberg. Door zijn gunstige ligging wordt de campus omringd door ontspanningsmogelijkheden.

Zes alumni Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs winnen twee Scriptieprijzen

De mooiste afsluiter van het jaar? Voor wie van literatuur houdt, moet dat de jaarlijkse uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs zijn. In 2019 werd het een dubbel feest voor Arteveldehogeschool, want onze alumni Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs sleepten zowel de Bachelorprijs als de Klasseprijs 2019 in de wacht met hun bachelorproeven over literatuur in de klas.

Lees meer

Brochures

2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Islamitische godsdienst
Per post
Lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie
Per post
Al tijdens mijn opleiding ben ik zelfstandig begonnen als personal trainer. Vandaag is die bezigheid uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf.
Thomas Kumps
Oud-student Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs: lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie en personal trainer

Vragen over deze opleiding?

Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs
T 09 234 80 00
Contacteer via e-mail

Partners in leren

De onderwijsopleidingen van Arteveldehogeschool bieden een brede waaier aan bijscholingsmogelijkheden aan. 

Ontdek het aanbod

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden